straalkachel

Waar moet je opletten bij het kopen van een straalkachel?

Vaak in de herfst en winter tijden is het fijn om een straalkachel te hebben. Een straalkachel is een bijverwarming. Die je makkelijk verplaatst naar plaats A naar B. Je hoeft een straalkachel niet alleen te gebruiken in je woonkamer, maar is ook erg handig bijvoorbeeld op kantoor te gebruiken of op zolder waar het niet zo snel warm wordt. Bij het kopen van een straalkachel komt er meer bij kijken dan je denkt. Je hebt ze in alle verschillende soorten, grootte, breedte, gewicht, prijzen en merken, maar waar moet je nou echt opletten?  

Het vermogen van een straalkachel

Het allerbelangrijkste is het vermogen van een straalkachel. Hoeveel kubieke meters wil je verwarmen? Hoe warm wil je die ruimte krijgen? Hoe groter de ruimte, hoe hoger de vermogen natuurlijk.

Het beschermingsniveau van een straalkachel

Natuurlijk is het fijn als een straalkachel extra warmte kan brengen in huis, maar je wilt niet dat er onveilige situaties ontstaan. Vele straalkachels hebben een omvalbeveiliging. Als de straalkachel omvalt dan slaat de straalkachel af. Erg handig als er veel mensen langslopen of drukte rond om de straalkachel. Oververhittingsbeveiliging. Wanneer de kachel te heet wordt stopt hij met heet worden, zodat er geen kortsluiting of brand ontstaat. En je hebt nog een vorstvrij beveiliging. Een vorstvrij beveiliging is erg handig als je een straalkachel in een ruimte zet met leidingen. De straalkachel zorgt ervoor dat het niet kouder dan 0 graden wordt en als het wel 0 graden is of lager, sprint de kachel aan.  

Andere voordelen van een straalkachel

  • Geen droge lucht
  • Geen luchtverplaatsing
  • Geen onderhoud
  • Geen slijtage
  • Geen geur
  • Geen schadelijke gassen
  • Directe verwarming

Leave a comment