huurwoning almere

Tips waar je op moet letten bij je bezichtiging in een huurwoning in Almere

Eindelijk is het zo ver je gaat een huurwoning bezichtigen in Almere. Vaak is het al een lastige opgave om een mooie, goede en betaalbare woning te zoeken in Almere en door de spanning vergeet je goed te kijken naar specifieke dingen in het huis wat erg belangrijk is, daarom hebben wij een aantal tips voor je waar je goed op moet letten. Schrijf deze desnoods op een papiertje en neem deze mee naar jouw bezichtiging.

Eerste indruk

Natuurlijk is de eerste indruk van je huurwoning belangrijk of het nou in Almere is of ergens anders. Je gevoel zegt eigenlijk altijd genoeg. maar het is ook belangrijk wat de eerste indruk van jou toekomstige huurbaas is. Daarom is het erg belangrijk om je te laten zien hoe je bent. Tenslotte zit je nog wel een tijdje aan je huurbaas vast dus wees geïnteresseerd en enthousiast over de woning.

Kijk goed naar de huurwoning

Als je een bezichtiging hebt in een huurwoning in Almere is het de bedoeling om goed rond te kijken of het überhaupt wel iets voor jou is en of het aan je wensen voldoet. Kijk ook vooral of er iets gebroken is of dat er geen schimmel zit aan de muren al hoe wel dat misschien minder vriendelijk overkomt, gaat het tenslotte wel om jou! Jij moet hierin wonen en je betaalt er zometeen ook voor dus let goed of het plafond niet gescheurd is, schimmel op de muren en of het niet gehorig is.

Probeer door dingen heen te kijken

Staan er dingen in de huurwoning die niet jou smaak is? Dat kan! Maar probeer vooral hier door heen te kijken. Gordijnen kun je vervangen en een likje verf aan de muren doet ook veel wonderen. Aan de grootte kan je niks veranderen dus daar moet je wel goed naar kijken. 

Aanpassingen

Voordat je helemaal je droomhuis in je hoofd hebt, vraag even wat je allemaal mag veranderen. Vaak mag je niet alles aanpassen.

Stopcontacten

Check even of er ook genoeg stopcontacten zijn, bijvoorbeeld in de keuken zijn 3 stopcontacten wel nodig denk aan koffieapparaat, waterkoker en als je van gezonde shakes houdt ook een stopcontact voor je mixer. Kijk ook in de woonkamer of er genoeg stopcontacten hebt voor je tv, radio, lampen en dergelijke. Als je toch aan het kijken bent, kijk gelijk of de sloten goed zijn. Je hebt natuurlijk geen zin in dat er makkelijk ingebroken kan worden en al je dure apparatuur weg is.

 

Leave a comment