Tekort aan bouwvakkers - Bouwblog - Build Levels

Tekort aan bouwvakkers

Door een tekort aan bouw- personeel en techniekleerlingen lukt het steeds minder bedrijven om het aantal aanvragen aan te kunnen. Ondanks het toenemende personeelstekort blijkt de bouwsector in het afgelopen kwartaal toch nog een stijging van 12,5 procent in omzet ervaren te hebben.

Door een tekort aan bouw- personeel en techniekleerlingen lukt het steeds minder bedrijven om het aantal aanvragen aan te kunnen. Ondanks het toenemende personeelstekort blijkt de bouwsector in het afgelopen kwartaal toch nog een stijging van 12,5 procent in omzet ervaren te hebben. Zo kan de sector een groei in werkgelegenheid ondervinden van 11.000 vaste en deeltijdbanen in 2018. Er zijn verscheidenen redenen die dit tekort aan arbeid versterken.

Minder opleidingen en steeds meer studenten haken af

De meeste BWI-opleidingen (Bouwen, Wonen en Interieur) eindigen met een praktijkgerichte stage waar leerlingen de meerderheid van de week praktijkgericht ter werk gaan. Naast een ontzettend lage instroming wordt er kort hierna al snel afgehaakt door studenten. Dit kan komen door meerdere factoren. Toch zijn deze oorzaken nog niet compleet duidelijk.

Zo kan het zijn dat vele leerlingen te weinig begeleiding krijgen, opdraven voor de meest vervelende en saaie taken en dat huidige opleidingen veel te lang duren. De meeste vmbo-opleidingen in de bouwsector hebben een duurtijd van 250 tot 300 uur. Dit kan aanzienlijk verkort worden voor vele trajecten om zo de groeiende vraag naar uitvoerende, leidinggevende en middenkaderfuncties nabij te komen.

Energietransitie bevordert werkgelegenheid

Energietransitie verwijst naar het vervangen van schadelijke energiebronnen naar schonere alternatieven. Deze transitie heeft dus veel invloed op hoe gebouwen en woningen in de toekomst worden verwarmd en verlicht.

Vele montages en installaties moeten hiervoor vervangingen worden of op een andere manier worden toegepast – dit vereist dus niet alleen meer, maar ook gespecialiseerd personeel. Het gaat hier voornamelijk om werknemers in de elektro- en installatietechniek.

“Bouw” heeft een slechte naam

Vaak heeft men een bepaalde voorstelling over bouwvakkers, bouwopleidingen en bouwpersoneel. De bouwindustrie wordt tegenwoordig gezien als iets ouderwets. Toch zijn er in de bouwsector vele verschillende takken waar men zich in kan verdiepen, helemaal wanneer het gaat om innovatie en de toekomst.

Daarnaast wordt studeren in de bouw ook totaal niet aantrekkelijk gemaakt voor jongeren. Er is dus een verandering nodig om een aanlokkelijk beeld te scheppen voor de wereld van bouw en techniek.

Invloed van de crisisjaren

Door de crisisjaren zijn het aantal bouwvakkers aanzienlijk in aantal afgenomen – ongeveer een vermindering van 15 procent sinds 2008. Al is een deel hiervan weer teruggekeerd naar de werkvloer. Toch hebben sommigen besloten om te gaan studeren of een ander beroep achterna te gaan.

Om het tekort aan technisch- en bouwpersoneel tegen te gaan is er flink werk aan de winkel. Zo wordt het voor de overheid, uitzendbureaus en bedrijven de aankomende jaren een flinke uitdaging. Wel is een oplossing nodig aangezien het personeelstekort momenteel de groei in de bouw en techniek behoorlijk belemmerd.

Leave a comment