Caterpillar

De ‘biggest machinery’

One of the biggest machinery die er is is de CATERPILLAR 990H dat is een enorme wiellader. De 990H is speciaal ontworpen voor mijnbouw, bulkmateriaalverwerking en grootvolume grondverzet. Wielladers zijn veelzijdige mobiele schoppen die materiaal van voorraden naar vrachtwagens vervoeren. De machine kan vrachtwagens met een capaciteit van 60 tot 70 ton laden in de standaard hefopstelling en vrachtwagens met een capaciteit van 100 ton in de hoogtelift. De kleine en middelgrote variant wielladers hebben vaak een koppelingskoppelstuk waardoor ze werktuigen als vorken, bezems en hefarmen kunnen gebruiken. De nieuwe Cat990 past uitstekend in het programma zware wielladers van Caterpillar.

De cabine van de machine

De cabine is ruim van opzet, comfortabel en vooral veilig door de ROPS-specificatie van de constructie. De machine is zo ingericht dat de cabine beschikt over grote raampartijen, de machinist heeft hierdoor een voldoende, en dus veilig, uitzicht naar alle mogelijke kanten. Het is erg opvallend dat de biggest machinery beschikt over een laag geluidsniveau in de cabine, namelijk 73 dB(A). Ook beschikt deze biggest machinery over een airconditioning-systeem voor een prettig werkklimaat onder alle omstandigheden in de cabine.

Aantal verkopen

In heel Nederland zijn er in 2017 765 rupsgraafmachines, 465 wielladers, 706 mobiele graafmachines en 2667 minigraafmachines verkocht.

Technische informatie

De maximale snelheid van de Caterpillar 990H is 22.4 km/h, de caterpillar 990H heeft een maximale opvoerhoogte van 3.95 m, een schep die 4.61 m breed is, is 12,85×4,07×5,07 m groot (L/B/H) en een draai cirkel van 20.74 m.

Leave a comment